Blir din skole med på en nasjonal sangdugnad som skal høres over hele landet?

Onsdag 12.juni 2019 synger vi igjen med Oslo-Filharmonien!

Følg med her for mer informasjon.

Skolenes sangdag 2018 livestreamet med Oslo-Filharmonien!

Da var Skolenes sangdag 2018 over. Arrangementet ble en braksuksess. Takk til alle skoler, lærere, elever og alle andre som stilte opp og gjorde dette mulig!

Klikk her for en oppsummering av dagen og se opptak fra arrangementet.

4. mai 2018 inviteres igjen alle landets barneskoler til fellessang. Denne gangen blir det en ekstra spesiell dag: Oslo-Filharmonien spiller sammen med oss i et livestreamet arrangement fra Oslo Konserthus!

Programleder er Stian Barsnes-Simonsen, og MGP junior-stjernen Dina Matheussen er årets Skolenes sangdag-artist!

Tusen elever vil delta i Konserthuset, og elevene på din skole kan følge sendingen og synge med. Orkesterets dirigent vil også dirigere elevene i de tusen saler rundt om i landet, og teksten til sangene vil komme opp på skjermen, så dere trenger ingen kopier eller sangbøker.

Sendingen starter kl. 12.00 og varer i ca. 45 minutter.

Lenke til livestreaming finner du lenger opp på denne siden.

Repertoaret ser du i boksen til høyre. Tilhørende lydspor og koreografier finner du på hver av sangsidene.

Selve Skolenes sangdaglåta Vi står sammen ble lagt ut 1. mars. Den er spesialskrevet til årets arrangement og er en herlig glad-hit!

Sangene kan fordeles på ulike klasser eller trinn, eller dere kan la hele skolen lære alle sangene til arrangementet - det bestemmer dere selv. Mange velger for eksempel å la de yngste elevene synge med på refrengene på de vanskeligste sangene. Det er selvfølgelig artig hvis hele skolen stemmer i på Skolenes sangdag-låta 2018.

Gøy på landet er å anse som en bonussang, og blir ikke spilt under sendingen 4. mai. Den ligger ute på sidene våre med enkel koreografi til refrenget, og vi håper dere vil bruke den på andre måter i løpet av Skolenes sangdag - for eksempel som oppvarming før sendingen starter, som sang i klasserommet tidligere på dagen, eller under en oppvisning for foreldre eller andre. Komp til sangen ligger ute på Kor Arti' for de som har tilgang dit, og for andre som måtte trenge lydfil med akkompagnement kan vi sende den på forespørsel.

På Skolenes sangdag oppfordrer vi skolene til å markere sanggleden også på andre måter - som å starte alle timer med en sang, synge for et eldresenter eller en barnehage, eller lage egne arrangementer på skolen.

Det er gratis å delta. Det eneste dere trenger å gjøre er å markere fellesskap gjennom sangglede på deres skole fredag 4. mai.

Meld på din skole nedenfor, så vises dere også på Sangdag-kartet!

Vi høres!

Oslo-Filharmonien ønsker velkommen til Oslo Konserthus. Foto: C.F. Wesenberg

Eikelandsosen skule på Skolenes sangdag 2017.

Gå inn på hver enkelt sang for å høre sangene og se intruksjonsvideoer.

Rekkefølgen på sangene blir slik:

1. Kom mai, du skjønne, milde

2. Stilig

3. Kråkevisa

4. Sommerfuggel i vinterland

5. Langt å gå

6. Vi står sammen

7. Sterk og rå

Dirigent Håkon Daniel Nysted. Foto: Joakim Rostom

Bli med å fylle kartet med sang!

Fikk du med deg Skolenes sangdag 2017?

Se videoene fra skolenes egne arrangementer her.

Er du interessert i å lære flere sanger med rytmikk og bevegelse?

I den nylig lanserte nettportalen sangbanken.no finner du over 60 sanger med instruksjonsvideoer, og den utvides stadig. De fleste sangene er krydret med rytmikk, bevegelser eller enkel flerstemthet, og kan synges uten komp - hvor som helst, når som helst. I tillegg finner du metodiske tips og triks, idéer til sangaktiviteter og forslag til fellessamlinger.

Gå til Sangbanken.

Skolenes sangdag 2018 arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang / Syngende skole.

Kor Arti' er støttespiller. Arrangementet er støttet av NOPA.