Kjære alle påmeldte til Skolenes sangdag 2018!

Det er oss en stor glede å kunne fortelle at det nå er ca. 380 skoler med tilsammen rundt 93 000 elever og lærere som blir med og synger denne dagen! Ikke nok med det – Hans Majestet Kong Harald blir også med oss i Oslo Konserthus og markerer fellesskapet sammen med oss. En del andre prominente personer vil også være tilstede, så vi regner med stor medieoppmerksomhet. Gøy!

Om selve dagen

Så litt praktisk info om selve sendingen, som er fra kl. 12.00 – 12.45. Vi oppfordrer dere til å samles i god tid på forhånd og gjøre klar det tekniske mens dere varmer opp med f.eks. å synge Gøy på landet. Det vil også være lurt å øve litt ekstra på noen av sangene som er på repertoaret. Her kan dere finne et forslag til fordeling av sangene. Ellers organiserer dere seansen sikkert best selv ut fra hvem som har øvd på hva og forholdene forøvrig.

Om livestreamen

Det er 3 måter å se livestreamen på:

1. Hovedside for livestreamen: http://www.musikkiskolen.no/ssd2018-livestream

2. Reserveløsning for livestreamen: http://skolenessangdag.trippelm.tv/index.html

3. Via Musikk i Skolen sin Facebook-side: https://www.facebook.com/Musikkiskolen/

Man trenger kun en vanlig nettleser og godt internett for å være sikret god forbindelse. For å teste at lyd og bilde fungerer som det skal, er det lurt å prøve på f. eks. en Youtube-video i forkant av sendingen, slik at man er sikker på at lyden fungerer som den skal helt fra starten av.

Tekster til alle sangene vil komme opp på skjermen, og scenekoret i Konserthuset vil være en god støtte både når det gjelder sang og bevegelser. Dirigent Håkon vil dessuten lede dere underveis i sangen gjennom en egen rute i bildet. Så er det bare å synge i vei, og dokumentere det hele gjennom mobilkameraet underveis!

Sendingen vil ligge ute på våre nettsider også i ettertid.

Dokumentasjon og synlighet

Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med lokal presse og dekke begivenheten på deres skole. I tillegg vil vi be dere ta bilder underveis og/eller filme litt med mobilkamera. Vi har nemlig, akkurat som tidligere år, laget en egen YouTube-kanal der vi sterkt oppfordrer samtlige skoler til å laste opp en kort videosnutt fra sin skoles gjennomføring. Gjør dette gjerne så fort som mulig etter gjennomført sangdag. Veldig gøy for elevene deres (samt familier) å gå inn på i ettertid, og gøy å få et glimt av hvordan andre har hatt det! Det er også viktig for oss i Musikk i Skolen å få vist alle sangaktiviteter rundt om i landet.

Framgangsmåte

• Sørg for at filnavnet til videoen eller bildene inneholder først kommunenavn, så skolens navn. Noen (fiktive) eksempler på filnavn under:

Oslo - Fossveienskole.mov

​Bergen_mulen_barneskole.jpg

Flatanger Sjøkanten Oppvekstsenter.mp4

• Velg riktig opplaster for bilder eller video (se lenke under).

• Dra-og-slipp filene over på opplasteren eller søk etter filene på datamaskinen ved å trykke på «Select files from your computer»

• Vent til opplastingen er fullført før du lukker nettleseren.

Videoene synkroniseres med vår YouTube-kanal, men pga. forventet stor trafikk kan det ta litt tid fra videoen er lastet opp til de vises på YouTube.

Lenker til opplasting av video og bilder og Youtube-kanal:

Bruk knappene under til å sende oss video og bilder fra deres skole eller for å gå til Youtube-kanalen for Skolenes sangdag 2018.