Mmm...! Mat og musikk

Endelig fredag! Fra Musikk i Skolens lille musikalske kokebok serverer jeg helstekt svinefilet med provencesmør sammen med Silje Nergaards There’s Always a First Time. Senk skuldrene, lag litt god mat og la helgen begynne!

 

Hilsen fra Torunn

 

Helstekt svinefilet med provencesmør

 

  • 2 hele svin indrefilet, ca 600 gram (eller ytrefilet som stekes 3-4 min ekstra)

  • 3 ss mykt smør

  • 3 ts provencekrydder

  • Frisk persille

  • 2 fedd hvitløk

  • 2-3 gulrøtter

  • Salt og pepper

  • 1 terning hønsebuljong

 

Sett stekeovnen på 225 grader. Gni filetene inn med salt og pepper. Sett stekepannen på sterk varme med kun litt fett i og svi filetene raskt på alle sider.

 

Legg filetene i en smurt ildfast form. Skråskjær gulrøttene i tynne skiver og legg rundt filetene i formen. Bland urtene med det myke smøret og knust hvitløk. Bre smør over kjøttet og litt utover gulrøttene. Kutt hønsebuljongterningen i smått og dryss over det hele.

 

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 min (filetene skal være rosa i midten). La retten hvile 5 min før kjøttet skjæres opp.

 

Serveres med hjemmelaget potetmos, forvellet broccoli eller aspargesbønner og en fredagsvin som gir mye smak for pengene Ch.Cheylus Côtes du Rhone 2012 (kr 110)

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en

Musikk i Skolen er en del av: