This is what the sound tastes like...

Denne ukens Mat og Musikk er litt annerledes. På humoristisk vis deler Aksel Kolstad (pianist og komponist) sine oppskrifter på hvordan man kan smaksette musikalske øyeblikk. Vi håper du lar deg inspirere av både tekst, bilder og musikk!

Flere oppskrifter og musikktips finner du i vår musikalske kokebok

Portrett: Yvonne Jeanette Karlsen

1 kraftig t-skje imaginære koblinger mellom sanser og musikk

2 spiseskjeer med inspirerende øyeblikk

Dryss litt friske tekniske momenter over det hele

Limousin beef, "Surf on the edge"

Biffen eksploderer langsomt som en rød gigant i verdensrommet, surfende på tunge løp av Rachmaninov! Rekene danser russiske folketrinn mens det grønne brer seg rundt hele smaksopplevelsen som en liten hilsen fra Theodor Kittelsens kulisser.

Chocolate fondant

Sjokoladen leker seg barnlig gjennom øyne, nese og gane. Bærene triller gjennom syrlige grimaser mens isen fryser opplevelsen og tiden står stille.

Fois gras, ytrefilet og en kurv med bringebær og melk

1 hekto musikalsk selvtillitt

1/2 dl fri flyt

2 spiseskjeer med et godt Steinwayinstrument

Dyrenes Karneval av Saint-Saëns fryder seg! Det blir fest ved hoffet og alle fyrster vil ha watermusic av Händel, men ombestemmer seg når smaken smelter på tunga og ønsker heller klavermusikk!

Nordiske barndomsminner strømmer på, magen buldrer som en foss for små syrlige folketoner med rødrose nupper.

Hvit nord-norsk snø kranser seg kramt på smaken og forvandler deg til en skoleelev på barneskolen, full av forventning.