Kursholder:

Elisabeth Thormodsrud er spesialpedagog, lærer i musikk og forfatter av bokserien Gøy med Ukulele (www.goymedukulele.com). Da hun introduserte ukulele i musikkundervisningen på egen skole i 2011 var medieinteressen stor både fra TV, aviser og fagmiljøer.

Målgruppe: Ansatte i barnehage, småskoletrinn og kulturskole.

Det er mye musikk i en ukulele! Ukulele blir av mange betegnet som verdens letteste strengeinstrument å spille. Mange har innført ukulele som et instrument i skolen i tillegg til eller i stedet for den tradisjonelle blokkfløyten.

Å lære seg å spille et instrument skal være moro. Med ukulelen kan du akkompagnere deg selv eller andre når dere synger. Med 3 – 4 grep kan du spille hundrevis av sanger.

Dette kurset vil gi deg det grunnlaget du trenger for å kunne spille enkle sanger i barnehagen, på skolen og hjemme. Du vil lære en lettfattelig metodikk som gjør det morsomt og enkelt å ta ukulelen inn i

klasserommet og selv undervise grupper av elever hvis du ønsker det. Ukulelen gir oss alle en mulighet til å ta steget fra å være musikk-konsumenter til å bli musikk-produsenter.

Ta gjerne med din egen ukulele (husk tuner) eller kjøp en på kurset.

Det er også mulig å låne ukulele på kurset.

Ukulele på 1-2-3!

Omtale av boka Gøy med ukulele:

Elisabeth Thormodsrud har laget en bok som bør bli obligatorisk for alle som spiller ukulele. Dette er en pedagogisk fulltreffer.I den første delen av boka forklarer hun hvordan man skal holde, stemme og spille på ukulelen. Fingerstrekk, negler, plekter, capo og transponering gjennomgås kortfattet og enkelt, – disse få sidene kan alle forstå! Så kan vi begynne å spille. Med omtanke ledes vi fra enkle togrepslåter til mer avansert musikk av Espen Lind og Siri Nilsen. Uansett nivå finner du noe å tygge på blant de ca tretti låtene i denne boka. Og det er gøy!

Besifringen i boka står både med C og D-tuning! Så dermed er det enkelt å ta med mor på piano og søster på gitar. Genialt!

Nybegynner eller erfaren ukulelespiller? Uansett: Løp og kjøp!

Tormod Bjørnstad, redaktør for sangboka Sang i Norge

Pris: Kurset varer i 6 timer og koster 1400,- /990,- (medlemmer av MiS, eller lærere fra medlemsskoler) inkludert en enkel lunsj. Kurset kan også bestilles av skoler eller kommuner. Les mer her eller ta kontakt for pristilbud.

Bilder fra ukulelekurs på Høgskolen i Oslo og Akershus 11.2.2015