Nasjonal satsing på komponering

Veslefrikkprisen er en nasjonal konkurranse for skoleklasser eller grupper i grunnskolen (1.-7.trinn) som komponerer musikk i undervisningen. For å delta måtte elevene sende inn et lydopptak av komposisjonen de har laget og en komponistrapport som beskriver hvordan de har tenkt. At hele 1764 elever var med å komponere musikk til konkurransen var langt over forventningene til initiativtaker og prosjektleder Eldar Skjørten:

- "Det er svært gledelig at så mange skoler har brukt konkurransen til å sette fokus på kreativt, skapende arbeid i musikkundervisningen. Dette er rett og slett imponerende. Det store engasjementet rundt prisen viser at vi trenger denne satsningen på musikkfaget" forteller Eldar Skjørten.

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Birgitte Jordahl deler ut prisen

Vinnergruppa får en tur til Oslo for å spille musikken på konsert i Store Studio sammen med NRK Kringkastingsorkestret, fredag 13. mai. Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Birgitte Jordahl vil dele ut prisen og konserten strømmes på nett samme dag fra klokken 13.00 på musikkfaget.no.

- “Veslefrikkprisen bidrar til at barn og unge får oppleve gleden ved å skape musikk, uttrykke seg og forstå hvor fint og viktig det er å være kreativ" sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ved den aller første prisutdelingen i 2015.

1764 elever med på Veslefrikkprisen 2016!

I Veslefrikkprisen konkurrerer skoleelever over hele landet om å lage den beste komposisjonen. I år har skoler fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør sendt inn bidrag. Vinnerne får en drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret, og får spille komposisjonen sin med KORK på konsert i Store Studio 13.mai kl. 13.00.

Prisvinnerkonserten strømmes på nett så barn og unge over hele landet kan få oppleve den.

Montessoriskolen i Bergen i Store Studio under prisvinnerkonserten i 2015.

Hva skjer videre?

Alle de innsendte bidragene blir nå evaluert en jury som utpeker finalistene. Utifra disse finalistene blir det kåret en vinner som offentliggjøres fredag 13. mai kl 13 i NRK, Store Studio. Alle som deltar får en faglig tilbakemelding fra juryen om hvordan de kan arbeide videre.

Bakgrunn

Veslefrikkprisen ble arrangert for første gang i 2015 med 3. og 4.trinn ved Montessoriskolen i Bergen som vinnere.

Prisen arrangeres i samarbeid med NRK Kringkastingsorkestret, Den Norske Opera & Ballett, Norsk Komponistforening, NOPA, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Bit20 Ensemble, Samarbeidsforum for estetiske fag, Musikk i Skolen, Musikkpedagogikk.no, Norges musikkhøgskole og Musikernes fellesorganisasjon.

Veslefrikk er en nasjonal satsing på skapende musikkarbeid i skolen. Den består av Veslefrikkmetoden, et verktøy for komponering, og Veslefrikkprisen, en nasjonal komposisjonskonkurranse for 1.-7.trinn. Elever med lærere får hjelp til å komponere i musikkundervisningen og bruke sin egen nysgjerrighet, kreativitet og undring til å uttrykke seg gjennom musikk.

Mer informasjon: www.musikkfaget.no

Eldar Skjørten (initiativtaker og prosjektleder)

Mobil: (+47) 95 27 30 82

eldar@musikkfaget.no