Oppskriftstafetten har nå havnet i Stavanger hvor Gosen skole har utfordret

sine kolleger ved Kannik skole. Der har de egen kokebok hvor de har funnet

helgens anbefaling. Dette er en populær rett både hos hos elever og lærere.

 

Retten kan nytes i stillhet eller vi kan foreslå "Ryfylke" med "Pibbar i fårikål"

 

Rektor ved Kannik skole, Stein Endresen, utfordrer nå Svein Mathisen på

Vardenes skole. Han legger snart ut på en laaaaang reise med egen seilbåt, og

har sikkert mange oppskrifter klar for tilbereding i båten.

 

 

Wok med marinert kyllingfilet og nudler

 

Ingredienser

 

2 kyllingfileter

2 båter hvitløk

1/2 ss finhakket fersk ingefær

3 ss søt soyasaus (ketjap manis)

½ rød chili2 pakker nudler

4-5 ss olje til steking

½ -1 purre

½ rød paprika

½ gul paprika

1 gulrot

1 løk

½ ts pepper

 

Slik gjør du

 

Skjær kyllingfiletene i strimler.

Finhakk hvitløk, chili og ingefær og bland sammen med kjøttetog soyasausen. Mariner i ca ½ time.

Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter.

Koknudlene etter anvisningen på pakken, sammen med krydderblandingen.

Fres kjøttet raskt (2-3 min) i olje i to omganger på sterk varme. Ta ut kjøttet.

Fres grønnsakene og bland i kjøttstrimlene. Bland i nudlene forsiktig til slutt.

Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.

 

TIPS: Når du woker bør du bruke oljer som tåler høye temperaturer. For eksempel rapsolje, druekjerneoljeeller solsikkeolje.

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her:

Musikk i Skolen er en del av: